MY WAY
NEXI BUSINESS ACCOUNT

Pitanja i odgovori

Što nudi Premium Visa kartica?

PBZ Card Premium Visa kartica nudi Vam jedinstvenu kombinaciju pogodnosti koje je razvio PBZ Card poput programa nagrađivanja, obročne otplate, kredita putem kartice, vrhunske usluge, osiguranja, potrošnje bez unaprijed zadanog limita i drugog kao i dodatne pogodnosti koje donosi Visa; najbolja prihvaćenost u zemlji i svijetu, dodatni sigurnosni standardi te suvremena rješenja plaćanja.

Koje su pogodnosti koje imaju Premium Visa kartice PBZ Carda?

PIN koji omogućuje jednostavnije i sigurnije plaćanje. Mogućnost beskontaktnog plaćanja, sigurna kupnja preko interneta zahvaljujući Visa Secure usluzi putem 3-D Secure sustava, najbolja prihvaćenost u Hrvatskoj i svijetu i dr.

Znači li to da trebam imati tekući račun otvoren u PBZ-u da bih dobio Premium Visa karticu PBZ Carda?

Ne trebate budući da PBZ Card Premium Visa kartica nije vezana za račun u banci pa tako niti za račun u PBZ-u. Dostupna je korisnicima svih banaka.

Kako mogu aktivirati svoju Premium Visa karticu?

Kako biste aktivirali svoju Premium Visa karticu trebate: napraviti prvu transakciju na nekom od prodajnih mjesta umetanjem kartice u POS aparat ili upotrijebiti je na bankomatu, u oba slučaja uz uporabu PIN-a. Ako prvu transakciju želite napraviti na internetskom prodajnom mjestu (online), karticu prethodno trebate aktivirati pozivom na broj 0800 3775 05.

Mogu li aktivirati karticu beskontaktnom transakcijom?

Ne možete. Kartica se može aktivirati umetanjem kartice u POS aparat ili na bankomatu, u oba slučaja uz upotrebu PIN-a.

Kada ću dobiti PIN?

PIN ćete dobiti zasebno prije Vaše kartice.

Moram li unositi PIN i za transakcije ispod 40 eura?

Za beskontaktne transakcije do 40 eura dovoljno je približiti karticu POS uređaju, a one iznad 40 eura potrebno je dodatno potvrditi PIN-om. Limit do 40 eura podržan je na POS uređajima u RH, a u inozemstvu može varirati. Radi Vaše dodatne sigurnosti u pojedinim situacijama beskontaktnu transakciju ćete trebati potvrditi PIN-om i za manje iznose.

Za što mi je potreban PIN?

PIN Vam je potreban za aktivaciju Vaše Premium Visa kartice, autorizaciju troškova na prodajnom mjestu te podizanje gotovog novca na bankomatu. Stoga je izuzetno važno da PIN upamtite. Ako ste korisnik PIN Vaše Premium Visa kartice možete provjeriti u MyWay aplikaciji. Ako ste klijent Privredne banke Zagreb i korisnik PBZ mobilnog
bankarstva, PIN Vam je dostupan i unutar ove aplikacije.

Hoćete li mi naplatiti ponovno izdavanje PIN-a ako ga izgubim?

Novo izdavanje PIN-a na zahtjev korisnika iznosi 3 eura.

Što nudi MyWay usluga?

MyWay usluga s nizom funkcionalnosti za korisnike Premium Visa kartica dostupna je kao MyWay mobilna i MyWay web aplikacija. Pregledajte ili ispišite račune iz prethodnih razdoblja, provjerite nefakturirane troškove i stanje Premium Rewards bodova, promijenite osobne podatke ili aktivirajte E-račun uslugu.

MyWay mobilna aplikacija neophodna je za odobravanje online plaćanja putem  MyWay mTokena na prodajnim mjestima koja zahtjevaju takav način autorizacije. U MyWay mobilnoj aplikaciji možete pregledati Premium ponuda s aktualnim akcijama i pogodnostima, blokirati i deblokirati korištenje Premium Visa kartice i provjeriti PIN Premium Visa kartice.

Gdje se može preuzeti MyWay usluga?

Na MyWay uslugu možete se registrirati na www.pbzcard-premium.hr, a MyWay mobilnu aplikaciju možete preuzeti na App Storeu, Google Playu ili Huawei AppGalleryu. Korištenje usluge je besplatno.

Na koji način ću kupovati putem interneta? Kako ću autorizirati internetske transakcije?

Za autorizaciju online transakcija koristit ćete virtualni mobilni token na prodajnim mjestima koja zahtijevaju takav način autorizacije, a koji se nalazi unutar MyWay mobilne aplikacije. Na mobilni uređaj zaprimit ćete push poruku s podacima o transakciji, koje trebate potvrditi, a sigurnost transakcija je na najvišoj razini koju jamči 3-D Secure program.

Što je to virtualni mobilni token i kako ću doći do njega?

Virtualni mobilni token (mToken) dostupan je unutar MyWay mobilne aplikacije, a omogućuje sigurnu autorizaciju online transakcija. Uz mToken potvrđujete transakcije brzo i jednostavno, bez potrebe za fizičkim token uređajem ili čitačem kartice.

Imaju li sve Premium Visa kartice mogućnost beskonktaktnog plaćanja?

Sve Premium Visa kartice PBZ Carda imaju mogućnost beskontaktnog plaćanja što svaku kupnju čini bržom i maksimalno sigurnom s obzirom da karticu niti u jednom trenutku ne ispuštate iz ruke. Za kupnju do 40 eura dovoljno je prisloniti karticu POS uređaju, dok je kupnju iznad 40 eura nakon prislanjanja kartice na POS uređaj potrebno potvrditi PIN-om. Limit do 40 eura je podržan na POS uređajima u RH, a u inozemstvu može varirati. Radi Vaše dodatne sigurnosti u pojedinim situacijama beskontaktnu transakciju ćete trebati potvrditi PIN-om i za manje iznose.

Nudite li programe ušteda svojim korisnicima?

Korisnicima Premium Visa kartica na raspolaganju su razni programi ušteda, posebne pogodnosti kod izabranih partnera, a možete ih provjeriti na našim stranicama pod pogodnostima.

Test

Test

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Pitajte nas Kontakti

Kontakti

Kontakti
Korisnici premium Visa kartica

Korisnici premium Visa kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu podataka

Službenik za zaštitu podataka

Korisnici premium Visa kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra:

od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati
subotom od 8 do 16 sati

Pitajte nas!
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

Ugovaranje prihvaćanja kartica – PBZ Card d.o.o.


01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška – Nexi Croatia d.o.o.


01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija – Nexi Croatia d.o.o.


01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr

Web: Media centar

Službenik za zaštitu podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

zop@pbzcard.hr