MY WAY
NEXI BUSINESS ACCOUNT

Budite oprezni pri online kupnji

Upute o sigurnosti i zaštiti privatnih podataka

Online kupnja može ponuditi mnogo prednosti: jedna od njih je kupnja bilo gdje i u bilo koje vrijeme. Također usporedbom cijena i popusta na internetu možete uštedjeti svoj novac. Iako je ovaj način kupnje nesumnjivo jednostavan, ipak je bitno zadržati dobar, stari oprez i zdravi razum pri online kupnji. Kadgod i gdjegod kupujete online slijedite ove upute radi sigurnosti i zaštite privatnih podataka. Kupci koji znaju da je oprez pri online kupnji u virtualnom svijetu interneta bitan koliko i u fizičkom svijetu mogu izbjeći mnoge probleme i neugodnosti i na taj način će vjerojatno koristiti i iskusiti sve prednosti koje online kupnja može pružiti.

Kupujte u online shopovima s dobrom reputacijom

Prije nego što upišete bilo koju informaciju o kreditnoj kartici, budite sigurni da u tu web trgovinu možete imati povjerenje. Potražite podatke o firmi, telefonski broj i email adresu, pročitajte upute za online kupnju i provjerite na drugim referentnim stranicama informacije o toj web trgovini.

Pročitajte informacije web trgovine o Zaštiti privatnosti na internetu

Provjerite kakav je službeni stav web trgovine o Zaštiti privatnosti na internetu i pročitajte ih pažljivo prije nego što počnete kupovati. Mnoge stranice Vam nude izbor hoćete li dopustiti ili odbiti da se Vaši osobni podaci mogu iskoristiti ne samo za trenutnu transakciju, već i u druge svrhe kao što je npr. slanje emaila s posebnim pogodnostima.

Mnoge stranice pri registraciji zahtijevaju od Vas osobne informacije. Upišite samo one koje želite. Ako Vam se neko pitanje čini preosobno, nemojte odgovoriti. Ako zbog toga budete spriječeni u kupnji, potražite neku drugu web trgovinu za svoju online kupnju.


Kupujte u trgovinama koje osiguravaju enkripciju osobnih podataka

Provjerite i budite sigurni da kupujete preko veze koja koristi SSL enkripcijsku tehnologiju za zaštitu osobnih informacija. Enkripcija preoblikuje Vaše osobne podatke, broj kreditne kartice i ostale povjerljive podatke u nešto poput tajnog koda za prijenos preko interneta. Na ovaj način možete pomoći u zaštiti tih podataka. Možete biti sigurni da web trgovina koristi SSL enkripcijsku tehnologiju ako adresa te stranice počinje s https:// ili ako se u statusnoj traci na dnu stranice internetskog preglednika nalazi ikona lokota ili ključa nakon učitavanja stranica s obrascem za kupnju.


Odaberite sigurne zaporke

Izbjegavajte odabiranje zaporki koje je lako pogoditi i nemojte ih temeljiti na osobnim informacijama kao što je JMBG, broj telefona, adresa stanovanja, datum rođenja ili majčino djevojačko prezime. Koristite šest ili više nasumce odabranih velikih i malih slova, brojki i drugih simbola. Nemojte koristiti istu zaporku za više web trgovina ili korisničkih računa. Na taj način osiguravate da nitko ne može imati pristup svim Vašim online računima u slučaju sigurnosnog propusta ili ako administrator nebrigom otkrije Vašu zaporku.

 

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte naše akcije!

Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/a sa Zaštitom i obradom osobnih podataka

Unošenjem gore navedenih podataka, suglasni ste da PBZ Card iste podatke može obrađivati u svrhe dostave marketinških materijala (newslettera). Svoju privolu za ovu obradu možete u svakom trenutku povući putem za to predviđene poveznice (linka) u svakom pojedinom primjerku newslettera ili putem web forme koja se nalazi ovdje. Napominjemo da će odjava biti aktivna najkasnije unutar sedam radnih dana od zaprimanja.

Pitajte nas Kontakti

Kontakti

Kontakti
Korisnici premium Visa kartica

Korisnici premium Visa kartica

Poslovni partneri

Poslovni partneri

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima

Službenik za zaštitu podataka

Službenik za zaštitu podataka

Korisnici premium Visa kartica

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 61 24 422

Radno vrijeme Kontakt centra:

od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati
subotom od 8 do 16 sati

Pitajte nas!
Poslovni partneri

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

Ugovaranje prihvaćanja kartica – PBZ Card d.o.o.


01/ 61 24 499 prodaja@pbzcard.hr

Operativna podrška – Nexi Croatia d.o.o.


01/ 61 24 277 info.prodajnamjesta@nexigroup.com

Podrška u knjiženju i obradi transakcija – Nexi Croatia d.o.o.


01/ 61 24 433 prihvatkartica.transakcije@nexigroup.com
Odnosi s medijima

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

01/ 63 63 077 pr.pbzcard@pbz.hr

Web: Media centar

Službenik za zaštitu podataka

PBZ Card d.o.o.

Radnička cesta 44, 10000 Zagreb

zop@pbzcard.hr